GEZONDHEIDSCHECK

Geeft inzicht in je gezondheid

De Gezondheidscheck van Wielertrainer.com

Met deze check meten we hoe het staat met je gezondheid.

Je sport vooral om gezond te blijven. Voldoende beweging en gezonde voeding staan centraal om jouw lijf optimaal gezond te houden. Met deze check kunnen we hier meer inzicht ingeven.

Wat meten we:

  • Gewicht
  • Vet percentage %
  • Spier percentage %
  • Bloeddruk
  • Cholesterol
  • Glucose
  • Longfunctie

De Bloeddruk

Bij iedere hartslag wordt bloed vanuit uw hart door uw lichaam gepompt. De bloeddruk is de druk die het bloed hierbij op de bloedvaten uitoefent. Een goede bloeddruk is erg belangrijk. Als de bloeddruk voor langere tijd te hoog is kan dit schade veroorzaken aan het hart en de bloedvaten. Het is dus van belang te weten wat jou bloeddruk is.

Cholesterol

Een hoog cholesterol is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Cholesterol is een vetachtige stof die in ons lichaam voorkomt in kleine bolletjes. Het lichaam gebruikt cholesterol als bouwstof voor lichaamscellen en hormonen. Het meeste cholesterol wordt aangemaakt in de lever. Een klein deel zit in ons eten. Normaal gesproken maakt het lichaam precies genoeg cholesterol aan. Onder allerlei omstandigheden kan dit uit balans raken. Te veel cholesterol is schadelijk.

Glucose (Suiker)

Je lichaam is continu bezig met het vinden van de juiste balans in het glucosegehalte in je bloed. Dit heet ook wel het bloedsuikergehalte. Na het eten van een maaltijd met koolhydraten stijgt dit gehalte maar zal bij een gezond persoon binnen bepaalde waardes blijven. Wijken deze waardes toch af dan kan dit duiden op diabetes. Al het lichaam te lang word blootgesteld aan te hoge glucose waardes dan kan dit tot schade leiden aan hart-en vaatsysteem en aan de nieren.

GezondheidscheckMost Popular

35,-

Eénmalig