Skip to main content
 

GEZONDHEIDSCHECK

Geeft inzicht in je gezondheid

De Gezondheidscheck van Wielertrainer.com

Met deze check meten we hoe het staat met je gezondheid.

Je sport vooral om gezond te blijven. Voldoende beweging en gezonde voeding staan centraal om jouw lijf optimaal gezond te houden. Met deze check kunnen we hier meer inzicht in geven.

Wat meten we:

  • Gewicht
  • Vet percentage %
  • Spier percentage %
  • Bloeddruk
  • Cholesterol
  • Glucose
  • Longfunctie

De Bloeddruk

Bij iedere hartslag wordt bloed vanuit uw hart door uw lichaam gepompt. De bloeddruk is de druk die het bloed hierbij op de bloedvaten uitoefent. Een goede bloeddruk is erg belangrijk. Als de bloeddruk voor langere tijd te hoog is kan dit schade veroorzaken aan het hart en de bloedvaten. Een hoge bloeddruk wordt over het algemeen niet goed opgemerkt.  Het is dus van belang te weten wat jou bloeddruk is.

Cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof die in ons lichaam voorkomt. Het lichaam gebruikt cholesterol als bouwstof voor lichaamscellen en hormonen. Het meeste cholesterol wordt aangemaakt in de lever. Een klein deel zit in ons eten. Normaal gesproken maakt het lichaam precies genoeg cholesterol aan. Onder allerlei omstandigheden kan dit uit balans raken. Een hoog cholesterol is een risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Glucose (Suiker)

Je lichaam is continu bezig met het vinden van de juiste balans in het glucosegehalte in je bloed. Dit heet ook wel het bloedsuikergehalte. Na het eten van een maaltijd met koolhydraten stijgt dit gehalte maar zal bij een gezond persoon binnen bepaalde waardes blijven. Wijken deze waardes toch af dan kan dit duiden op diabetes. Al het lichaam te lang word blootgesteld aan te hoge glucose waardes is dit schadelijk voor hart, vaten en nieren.

GezondheidscheckMost Popular

35,-

Eénmalig

Copyright 2020 Wielertrainer.com