was successfully added to your cart.

 

NIEUWS & WEETJES

Volg ons op de voet.

Het Corona virus & de wielersport

By | Nieuws | No Comments

Het Corona virus & Wielrennen,

Gisteren zijn er fikse maatregelen genomen vanwege het Corona virus. Nederland zit bijna op slot. Evenementen zoals wedstrijden en toertochten zijn gecanceld. Wat betekend dit voor jou als wielrenner?

Hier een paar punten om rekening mee te houden:

✔️ Je kan gewoon blijven sporten. Wanneer je je niet ziek voelt en/of griepverschijnselen hebt kun je gewoon blijven fietsen. In beweging zijn is altijd goed voor de weerstand en helpt om je immuunsysteem in goede conditie te houden.

✔️ Train niet te intensief. Door intensief trainen kan je weerstand juist verzwakken. Hierdoor ben je dan vatbaarder. Ook zijn er de komende weken geen evenementen meer die doorgaan, dus hiervoor hoef je dat niet te doen. Pas wanneer er inzicht komt wanneer de eerste evenementen weer gaan plaatsvinden kun je de gerichte trainingsintensiteit weer opbouwen.

✔️ Train altijd individueel en vermijd groepen, ook niet wanneer je trainingsmaatjes beweren niet ziek te zijn. Train alleen, Of neem de roller.

✔️ Wanneer je verkouden bent, longklachten, verhoging etc. blijf dan thuis en neem rust. Als je ziek bent, mag je gewoon NIET trainen. Niet goed voor jezelf en voor andere!


Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.
Op dit moment krijgen we veel vragen over wat dit voor invloed heeft binnen Wielertrainer.com. Wij zullen onze werkzaamheden gewoon voortzetten. Ook kunnen afspraken voor evaluaties, weegmomenten en inspanningstesten gewoon blijven staan.


✔️ Wanneer u een afspraak heeft staan kan deze gewoon doorgaan tenzij u verkouden, koorts of griepverschijnselen heeft. Dan verzoeken we u dit te melden en de afspraak te verzetten naar een later moment.

✔️ Wanneer u een afspraak heeft staan maar u bent onlangs op vakantie geweest in het buitenland, dan verzoeken wij u dit te melden en eventueel in overleg de afspraak te verplaatsen naar een later moment.

✔️ Wanneer u verkouden bent, longklachten, verhoging etc. heeft meld dit dan direct! Alleen dan kan ik de trainingen en planning aanpassen.

TOT SLOT

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het Corona virus te voorkomen:

✔️ Was je handen regelmatig

✔️ Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

✔️ Gebruik papieren zakdoekjes

✔️ Geen handen schudden

✔️ Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Meer informatie over het Corona virus: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Heroïsche fietservaringen

By | Door de ogen van: | No Comments

En…………door!

Dat is een gevleugelde uitspraak van onze kinderen.
Zij zijn begiftigd met een zelfde soort hardkoppigheid, of sympathieker gezegd, een vermogen om gefocust te blijven, als hun vader.
Het doel kan zomaar binnen enkele seconden in het bewuste brein ontstaan en vorm krijgen, en als dat dan het geval is gaat het ook gebeuren.

Je vermoedt het al, wij gaan in de herhaling. Ik heb mij samen met Anne ingeschreven voor de volgende editie van de Styrkeprøven. Startdatum 19 juni 2020, 21.03 u.

Ik ben deze blog aan het schrijven onder het genot van een echte Susumaniello. Dat is een uitstekend gelukt meesterwerk van de Italiaanse wijnindustrie.
Tot aan het nieuwe jaar heb ik mij de minder goede gewoonte toegestaan om te genieten van alles wat de decadente westerse wereld voort kan brengen aan dranken en spijzen.
Direct na het voltooien van de Store Styrke Prøven op zondagmorgen vroeg 23 juni 2019, heb ik mij, eerst als een soort van felicitatie aan mijzelf, overgegeven aan de gewoonte om te genieten van het leven. En dat niet alleen in de zin van afzien met sporten maar ook in de vorm van lekker eten en drinken.
Men moet een balans creëren niet waar?

Zoals in mijn vorige blog beschreven zou ik aan een revisiemotor moeten gaan denken, mijn pomp heeft nog een rendement van 47% en dat is wat minder dan in nieuwstaat. Helaas is een revisiehart voor mensen nog niet zo eenvoudig.
De cardioloog wilde graag nog een keer een hartfilmpje maken nadat ik de Noorse uitdaging had afgerond. Helaas was zij zelf ziek toen ik mijn hart weer moest blootgeven in de film.
Later belde zij veel te laat voor het afgesproken telefonisch consult en kon ik niet opnemen.
Uit de voicemail begreep ik dat zij vindt dat ik aan de statines moet gaan beginnen. Dat is in Nederland standaard voor iedereen die een motorstoring heeft gehad. Tja…. wat nu. 80% van de mensen die deze medicijnen gebruiken heeft problemen met de spieren. En dat is nu net wat ik niet kan gebruiken met mijn fietsplannen.
Ik denk eigenlijk wat zou meer invloed hebben op mijn hart, het sporten dat ik nu doe of niets doen en die statines gebruiken. Vooralsnog wint de gedachte dat ik best wel goed bezig ben en mijn hart dit ook wel zal vinden. Dus misschien dat ik haar ooit nog wel een keer terug ga bellen als ik stop met gezond doen.

Direct na aankomst in de Valhal in Oslo was mijn reactie op de vraag of dit voor herhaling vatbaar is, het clichématige: nee nooit meer. Maar gelijktijdig was daar ook een andere dimensie in mijn onbewuste geest die zei: dit voelt eigenlijk best lekker.

Na voltooien van de “grote krachtproef” voelde mijn lijf eigenlijk best goed, enkel een trap lopen was een uitzonderlijke kwelling voor mijn spieren de eerste dagen in Oslo.
Mijn onbewuste had dus al bedacht: dit kan ik, wat zou er nog meer mogelijk zijn.
Zodra mijn bewuste brein dit ook doorkreeg moest ik toch een beetje lachen, maar werd ik ook een beetje bang voor mijzelf. Ik doe wel vaker dingen waarvan ik later denk, was dit wel zo handig.

De weken na thuiskomst ben ik mij gaan verdiepen in de wonderlijke wereld van langeafstandsfietsen. Ik moet zeggen dat is een wereld van uitzonderlijke types en de meest schier onmogelijke uitdagingen. Het bevestigt mijn idee eens temeer dat de mens in staat is tot veel meer dan wat wij durven te dromen.

Wat dacht je van bijvoorbeeld Parijs-Brest-Parijs. Dat is 1200 km in one go. En tussen Parijs en de oceaan liggen niet zoveel bergketens. Dus moet te doen zijn, maar om de overenthousiastelingen te weren moeten binnen een jaar voor de startdatum 4 tochten gereden zijn van elk minimaal 400 km. Vooralsnog is deze voor mij daarom even naar de achtergrond geschoven.
Ondertussen heb ik wel op 13 oktober de meewindkoers gereden vanuit Amersfoort. Meewind is een bedrijfsnaam voor windmolens en heeft helaas niets met de windrichting tijdens het fietsen te maken. Dit is een ritje van 150 km dat ik met gemiddeld bijna 27 km reed. Voor mijn niet meer zeer jonge lijf best aardig, vond ik.

Op de agenda staan inmiddels naast de Noorse uitdaging de winter- en zomereditie van de Elfstedentocht.
De wintereditie rijd ik op 2 februari en de zomereditie, als opwarmer voor het Noorse avontuur, op 1 juni.

Nadat ik mij eerder had overgegeven aan de trainingpeaks app voor het invullen van mijn resterende vrije tijd heb ik weer contact opgenomen met Jamie van Rijswijk. Naast dat Jamie ploegleider is van de dames wielerploeg Team Loving Potatoes, heeft hij ook Wielertrainer.com
Iedereen die gericht wil trainen, als prof of als goedwillende amateur, raad ik aan met Jamie een kop koffie te gaan drinken.
Bij de mij inmiddels bekende fietstest in het kantoor van Jamie op 8 november met uitzicht op de A59 voelde ik al dat het allemaal iets minder was dan de laatste test voordat ik naar Noorwegen afreisde.
En inderdaad, het Bourgondische leven van na de Styrke Prøven heeft zijn uitwerking niet gemist.
Ondanks dat ik toch best aardig ben blijven fietsen was ik weer een grotere prooi voor de aantrekkingskracht van de wereld en was mijn fietsvermogen rechtevenredig afgenomen met mijn toegestane ontspannen leven na mijn overwinning op mijzelf op de langste dag in Noorwegen.
Jamie vult nu weer wekelijks de trainingpeaks app. Waarbij ik dagelijks mijn wedervaren op de fiets upload met hartslag, cadans, snelheid, tijd en afstand.
Ik heb nu het vertrouwen dat als ik doe wat de app (Jamie) zegt dat ik gewoon weer de Styrkeprøven kan fietsen. Dus ik luister maar weer netjes naar mijn telefoon.

Naast de lange duurtrainingen, intervaltrainingen en één keer spinnen in de week heb ik iets nieuws gevonden als training. Dat is krachttraining. Jamie van Rijswijk biedt in samenwerking met het sportmedisch centrum Jeroen Bosch twee maal per week krachttraining aan specifiek voor fietsers.
Het idee is dat gedurende de wintermaanden twee maal per week gerichte en persoonlijke krachttraining wordt gegeven om de kracht en de core-stabiliteit te vergroten.
Bij interesse kunt u de website: http://www.wielertrainer.com/ bezoeken.
Het komt er op neer dat ik in de Maaspoort in Den Bosch twee maal per week stukken staal van de grond til om er vervolgens allerlei vervelende oefeningen mee te doen. Technisch heet dit backsquat, lunge, step-ups en nog meer martelende oefeningen die elk weldenkend mens niet zomaar gaat doen. Ik dacht dat ik door mijn spinningervaring, opgedaan bij https://www.studioaktief.nl,
best al wel een beetje kracht had in mijn benen. Nu, dat blijkt nog veel beter te kunnen.

Voor nu ga ik nog een week genieten van al het goede om in het nieuwe jaar weer minder gevoelig te gaan zijn voor de zwaartekracht.
Na mijn eerste elfstedentocht op 2 februari zal ik mij weer melden.
Ik wens een ieder prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling met veel gezondheid en sportieve hoogtepunten in 2020.

Door; Henk Beekhof

De grote krachtproef

By | Maak kennis met | No Comments

Store Styrke PrØven

Sport is emotie, op welk niveau ook. Het mooie aan wielrennen is dat achter iedere renner(ster) een eigen verhaal schuil gaat. Zowel op het hoogste wedstrijd niveau, als op recreatief niveau. Iedereen heeft een eigen beleving, ervaring, doel waardoor zij iedere keer weer de fiets opstappen.

Henk Beekhof heeft onlangs de Styrke PrØven gereden, en heeft deze tocht en de weg er naar toe helemaal beschreven in zijn blog. Ontzettend leuk om te lezen hoe hij dit ervaren heeft.

Lees hier het wielerverhaal van Henk

WINTERPAKKET

By | Nieuws | No Comments

DIT JAAR NOG EEN KEER!

**HET WINTERPAKKET**

Wegens succes, bieden wij ook dit jaar het winterpakket weer aan.

Inmiddels ligt het wielerseizoen al weer een tijdje achter ons.
Als het goed is heb je even genoten van een wel verdiende rustperiode, maar het word nu weer tijd om te gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.
Trainen in de winter is niet altijd even makkelijk, een schema kan je een goede richtlijn geven.
Heb jij een specifiek doel om naar toe te werken, grandfundo, wedstrijden of gewoon weer back in shape?
Wielertrainer.com helpt jou daar graag bij!
Juist in de winter leg je de basis om in het voorjaar en de zomer jou doelen te bereiken..

Daarom hebben we nu tijdelijk een speciale winteraanbieding.
4 maanden trainingsbegeleiding inclusief inspanningstest en een persoonlijk voedingsadvies van onze voedingsdeskundige.

Een compleet pakket om op topniveau de winter door te komen!

Normale prijs: € 315,-

Nu tijdelijk: € 255,-

Meer informatie of direct gebruik maken van deze aanbieding, mail naar info@wielertrainer.com

 

LET OP! Deze aanbieding is geldig tot 25 december 2018.

By | Nieuws | No Comments

Zaterdag 27 oktober organiseert Van Mossel automotive groep een wielerclinic.

De clinic zal begeleid worden door de volgende renners van het team van LottoNL-Jumbo DJR.
– Mathijs de Leng
– Bryan Bouwmans
– Daan Meijers
– Bram de Kort

Dit is dé mogelijkheid om uw sportieve karakter te tonen en tegelijkertijd te netwerken. Het enige wat u nodig heeft voor deelname, is een wielrenfiets en een tenue met bijbehorende uitrusting. Helm is verplicht.
De tocht start vanuit Tilburg, richting het land van Heusden en Altena. De route is ongeveer 50 kilometer dus enige ervaring is geen overbodige luxe.

Aanvang: 9.45uur + welkomstwoordje

Schrijf je dus snel in via deze link:
https://www.vanmossel.nl/wielerclinic

Giro Sardegna, met Stef de Bont

By | Maak kennis met | No Comments

Het begon ooit allemaal zo klein en lieflijk. Samen met een goede vriend kochten we op een dag een racefiets. Tweedehands, aluminium. Voor een paar honderd euro hadden we onze eigen stalen ros. Ze waren niet half zo mooi als de Koga Miyata van mijn vader, die elke zomer tijdens de zomerstop van de kant werd gehaald, maar we waren tevreden.

Eerst reden we wat in de provincie, net na onze studententijd trokken we naar de Alpen. De Croix-de-Fer, De Télégraphe en natuurlijk Alpe d’Huez. In een wielersetje van nog geen dertig euro en met een oude mountainbikehelm op het hoofd de berg af. We waanden ons voor even profs.
In de daarop volgende jaren werd alles steeds groter. Het groepje fietsende vrienden nam toe, de fiets werd beter én de uitdagingen groter. Tripjes naar Mallorca, toertochten van tweehonderd kilometer en weekenden in Ardennen. We waren eind twintig, begin dertig en wilden onszelf uitdagen. We reden alle toertochten in Nederland, haalden brons bij de Marmotte en reden een tijdrit van 500 kilometer in Drenthe. De volgende uitdaging? De Giro Sardegna. Een zesdaagse in Italië. Een wedstrijd voor fanatieke profs inclusief een tijdrit, teamtijdrit en een ware Granfondo. Tussen neo-profs en andere fanatiekelingen door het Italiaanse heuvellandschap.
Er was echter één probleem: de wedstrijd viel vroeg. Half april moesten we in topvorm zijn, maar hoe?

Uiteindelijk kwam ik uit bij Wielertrainer.com. Wilde ik bijtijds fit zijn, dan moest er een plan komen. Eind december had ik een eerste kennismaking. Een screening, de eerste testjes en een goed gesprek over mijn doelen en voeding. Jamie en Renske namen uitgebreid de tijd en gezamenlijk kwamen we tot zekere doelen. Enkele dagen later kreeg ik de voedingsschema’s én de trainingsschema’s toegestuurd. De druk was hoog – in een ideale wereld moet je zo vier keer per week op de fiets zitten – maar ik maakte flink progressie. Op de achtergrond hield Jamie alles in de gaten en had ik de ruimte waar nodig iets aan het schema te veranderen.
Het is best bijzonder om na al die jaren te merken dat je lichaam tot veel meer in staat is dan je altijd dacht. Dat je denkt best een aardige wielrenner te zijn, maar dat je zo vier, vijf kilometer per uur harder kan rijden gemiddeld.
Na een gedegen voorbereiding stond ik fit en sterk aan de start in Sardinië. In een sterk en internationaal deelnemersveld bleef ik goed op de been. Die jongen die jaren geleden nog blij was als hij met 26 kilometer per uur veertig kilometer kon fietsen, haalde nu eenvoudig de finish met een gemiddelde van boven de veertig per uur over 130 kilometer. En het mooiste: een dag later was ik voldoende hersteld om opnieuw een topprestatie te leveren.

Al met al was de Giro Sardegnia een geweldige ervaring. Eentje die smaakt naar meer. Als ik samen met mijn vrienden in de toekomst besluit nog eens een dergelijke rittenkoers te rijden, dan neem ik zeker contact op met Jamie en Renske. Zij hebben van deze enthousiaste amateur een nog enthousiastere amateur gemaakt, die bovendien aanzienlijk harder is gaan fietsen.

S. de Bont (32)

Lise Visser naar het WK Studenten

By | Nieuws | No Comments

Lise Visser is geselecteerd voor het WK studenten in Braga Portugal.

Wij zijn super trots op deze topper. Deze winter is zij begonnen met de trainingsbegeleiding bij Wielertrainer.com en heeft zij ook de overstap gemaakt naar het  TeamLovingPotatoes. Afgelopen maart maakte zij dan ook haar debuut in het elite vrouwen peloton, in de Omloop van Strijen, waar het door de weersinvloeden een zware koers was. Vooral ervaring opdoen in deze wedstrijd was het doel voor haar.

Anderhalve maand later verscheen zij aan de start van de klassieker Zuid-Oost Friesland. Daar hebben we gezien dat hard werken en trainen loont en dat Lise een snelle groei doormaakt. Met een ruim besproken tactisch ploegenspel zijn we de koers in gegaan met het doel om de kopvrouw voor de kasseienstroken in de eerste gelederen af te zetten. En dit was niet zonder succes, integendeel. Lise wist zich goed staande te houden op dit stuk van het selectieve parcours.

9 juni a.s. zal zij weer in actie komen tijdens de WADRO Omloop van de Kerspelen. Dit is een elite vrouwen koers die valt onder de Nederlandse clubcompetitie voor vrouwen.

Het volgende grote doel voor haar zal het WK voor studenten zijn, hier zal dan ook het trainingsprogramma verder op worden afgestemd. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Lise hier een topprestatie gaat neerzetten.

 

 

 

 

PORTUGAL MTB TOUR

By | Nieuws | No Comments

Afgelopen week heeft Gerrit van Os samen met zijn team genoot Erik Satter de Portugal MTB Tour gereden.

Lees hier hun verslag van deze loodzware etappe koers;

Dag 1, Proloog

Vandaag de proloog van de Portugal MTB Tour wedstrijd samen met mijn teammaat Gerrit van Os gereden. Mooi parkoers van 6.6 km met wat snelle en technische skills. Kopstart voor Gerrit en daarna overgepakt om samen naar een 2de plaats te rijden bij de 50 plussers op 4 sec van clubgenoten Dirk Keijnemansen en Edmundas Peceskin.
Morgen beginnen we aan het serieuze werk. Dan weten we waar we echt staan!

Stage 1, Dag 2

Portugal MTB . 79 km met 1850 hm. Massa start met 2 km geneutraliseerd. Daarna werdt het zooitje losgelaten. Mooi parkoers met steile klimmen en technische afdalingen met voor mij een vervelende duikeling tot gevolg. Serieuze winkelhaak in mijn linkerhand. Het woord “danger” had ik letterlijker moeten nemen. Gerrit van Os had het zwaar op de steile passages maar hij zijn best gedaan. Uiteindelijk toch weer 2de achter onze Dirk Keijnemans en edmundas. Wtc maaswaal 2x op podium.

Stage 2, Dag 3

86km 2500hm .Na massa start weer 2 km neutraliseert. Alleen berg op, dus alles werdt al door de voorrij wagen uit elkaar getrokken. Na 5 km moesten we over blokken lopen door de rivier. Dus stonden we weer stil. Daarna langere klimmen met veel roks en stenen. Dus paadjes zoeken. Naar boven richting het hoogste punt hele mooie verzichten, welke door de blauwe lucht en wolken nog mooier er uit zien . Gerrit van Os had vandaag geen last van kramp maar had het toch zwaar. Snelle afdalingen met heel veel roks en keien maakte het toch voor ons gevoel gevaarlijk. Mijn hand heeft het goed gehouden, alleen in de langere steile afdalingen kreeg ik er last van. De laatste 10 km was meer mijn ding , harde zand ondergrond en bochten. Was ff kikken. Samen weer gefinisht op dit keer een 3de plaats alleen die kregen we cadeau omdat de andere verkeerd gereden waren. Morgen een aangepaste etappe ivm de veiligheid.

Stage 3, Dag 4

Voor ons een kortere etappe ivm met de veiligheid. 68 km ipv 93 km en dan geneutraliseerd terug naar de finishlijn. Korter was inderdaad wel prettig maar de hoogtemeters zaten er wel in. 3090 hm . Na een korte geneutraliseerd start ging het gelijk omhoog en hoe. Steile klimmen en later nog lang en lastig ook. Stenen en de steilte maakte het zwaar. Gerrit van Os kon zich heel lang handhaven bij de grote groep en kwamen zelfs tot de leiders Dirk Keijnemans en Edmumdas die vandaag het heel lastig had. Met heel veel klimmen op grove puin ( zo noem ik het maar) met gemiddeld 20% stijging en uitschieters naar 28% is niet alles. Lang hebben we voor de 2de plek gereden maar uiteindelijk niet haalbaar en er door gezakt naar een 4de dag uitslag. Dirk en Eddy zijn nog steeds leider in het klassement maar vandaag was er één team sterker. Morgen een soort criterium van 3 ronde van 10 km . Zal ook lastig worden. We gaan onze 3de plek algemeen verdedigen als dat lukt. We will see.

Stage 4, Dag 5

Yes,we did it!!! 1ste plaats in de cross country etappe. 3 rondes van 8.6 km en 286 hm per ronde. Mass start met 2 km geneutraliseerd berg op rijden. Daar al veel rijders ingelopen en goed op kunnen schuiven. Al gauw de leiders inzicht ,mede omdat Eddy nog veel last had van zijn rug en de koude start bergop. Gerrit van Os had een geweldige dag en moest afgeremd worden . Na een steile klim kwamen we op een afdaling met een nat stuk met gladde stenen. Dalen naar een dorpje en klein klimmetje op om rond een kerkje weer verder te dalen naar het startdorp. Over de oude spoorbrug voor de volgende 2 rondes en dan finishlijn op het startvak. Dirk Keijnemans en Edmundas werden op ruim 2 minuten 2de. Weer een maaswaal podium, alleen deze keer omgekeerd.
Morgen de laatste etappe . 70 km met 1850 hm. We gaan er voor.

Dag 6, Final Stage

We did it again. 70 km met 2000 hm. Eerst een gezamelijke foto op de oude spoorbrug met alle rijders.Na een start steil omhoog was de hartslag direkt maximaal en de luchtwegen stonden wagenwijd open. De eerste 20 km bleef alleen maar van dit soort klimmen door het gebied wat afgelopen jaar, 4 maanden door de ergste bosbranden van de laatste decennia zwaar getroffen is. Erg aandoenlijk was het in ieder geval wel. Veel rots klimmen en afdalingen over grote romijnse stenen en smalle doorgangen. Met Gerrit van Os ging het zeer goed. Met de adrenaline in zijn body van de gewonnen stage 4 , had ie al aangegeven dat het goed aanvoelde. Bij mij voelde het toch wel iets anders vanmorgen. Maar ik kwam er doorheen. De benen werden beter. Gerrit en ik hadden al gauw de leiders in zicht , Eddy had weer zijn dag niet. Last van zijn rug en geen trek in eten. Ook de nummer 2 in het klassement , een paar spanjaarden , raapten we al vroeg op. Het ging super. Alleen de hitte en het tempo eiste zijn tol. Gerrit gaf aan dat ik hem aan het slopen was. De laatste 30 km hadden we al ruim 2/3 van de hoogte meters gedaan dus het moest goedkomen. Toch waren deze lastig. Een keer of 8 was al verkeerd gereden . Een brugje wat om welke reden dan ook, weg was ,zorg net niet voor een serieuze crash. In de laatste 5 km was er nog een zeer lastige klim en een gevaarlijke afdaling gevonden. Ook die hebben we overleefd, en konden we gelukkig zonder kleerscheuren samen als eerste door de finish boog rijden. Dirk en Eddy kwamen als 2de door.
Met veel respect voor Gerrit , die zich goed heeft voorbereid, kunnen wij terug kijken op een mooie en zware week team werk met als kers op de taart , 5x podium waarvan 2x 2de , 1x 3de en 2x 1ste. Bovendien 3de algemeen. Dirk en Eddy hebben het algemeen klassement gewonnen en namen iedere dag een plek op het podium in met 3 eerste plaatsen en 3 tweede plaatsen.
Conclusie ! Een mooi aantal podium plaatsen , gewonnen klassement voor WTC Maaswaal máár Voorlopig NIET meer.
Nu slapen want morgen vroeg dag voor de terugreis….

Tekst en foto’s: Erik Satter en Gerrit van Os

Het gebrek aan zon in de winter… & Vitamine D

By | Wist je dat | No Comments

Iedere maand schrijft voedingsdeskundige Renske van Rijswijk – Doedée namens Wielertrainer.com een informatief stukje over voeding, vitamines en mineralen onder de kop: Wist je dat..


Deze maand is het onderwerp; VITAMINE D

 


 

Vitamine D
Waarom schrijf ik juist nu over vitamine D?
Nou de zon, of beter gezegd het gebrek aan zon in de winter. We maken vitamine D aan onder invloed van zonlicht en halen het uit vette voedingsmiddelen.
Er bestaat een duidelijke relatie met de vitamine D status en het seizoen. Gedurende de wintermaanden (oktober t/m maart) zal de vitamine concentratie gaan zakken (minder blootstelling aan zonlicht) en van april t/m september zal deze weer toenemen door de grotere blootstelling aan zonlicht.

Hoeveel vitamine D hebben we eigenlijk nodig op een dag en in welke
voedingsmiddelen zit vitamine D.

Volgens de gezondheidsraad hebben we tenminste 3 microgram via voeding en zonlicht per dag nodig om gezond te blijven. Hierbij zou het vitamine D gehalte in het bloed tussen de 50 – 70 nmol/L stabiel moeten blijven. Kinderen onder de 4, ouderen en zwangere word geadviseerd 10 microgram extra vitamine D in te nemen via een supplement.

Vitamine D halen we voornamelijk uit:

  • Vette vis
  • Schelp- en schaaldieren
  • Mager rundvlees
  • Visolie of krillolie
  • Eieren
  • Paddenstoelen (VIT D2)

Als vegetariër of veganist is het dus extra belangrijk om op de vitamine D inname te letten en eigenlijk niet te voorkomen dat je vitamine D zult moeten supplementeren.
Maar wat als atleet? Sporters hebben namelijk over het algemeen een vetarm, koolhydraatrijk dieet.

Normaal waarden vs optimale waarden:
In Nederland houden we als normaal waarde aan 50-70 nmol/l, optimale waardes van vitamine D liggen echter volgens onderzoeken rond de 80 nmol/L
Vitamine D is niet alleen belangrijk voor je botten maar ook voor je spieropbouw en weerstand.
De behoefte aan vitamine D ligt voor een sporter dus ook hoger dan de aanbevolen 3 microgram/dag.
Zelfs suppletie van vitamine D via een multivitamine is onvoldoende om de concentratie in het bloed constant te houden. In de winterperiode zal ondanks de multivitamine de vitamine D waarde (te ver) dalen.


Een aantal van de klachten die door een gebrek aan vitamine D kunnen ontstaan zijn:

  • Vermoeidheid
  • Spierzwakte
  • Slechte weerstand
  • Angstig / Down gevoel

Wat kan ik dan doen om mijn vitamine D waarde op pijl te houden ?:
Heb je nog geen klachten, dan volstaat het om tenminste tijdens de wintermaanden (okt-mrt) een goed, hoog gedoseerd  (50-75 microgram) vitamine D supplement te nemen.
Ervaar je klachten zoals hier boven beschreven, laat dan je bloed controleren en vraag of de vitamine D waarde kan worden bepaald. Blijkt daaruit een serieus vitamine D tekort, dan is het verstandig via de huisarts of sportarts Colecalciferol drank FNA (op recept) te nemen om de vitamine D waarde weer te normaliseren.

 

 


Bronnen:
Samenvatting Vitamine D, gezondheidsraad.
https://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/samenvatting_vitamine_D.pdf

Sportarts Gouido Vroemen.
https://www.sportzorg.nl/sportvoeding/vitamine-d-1

 

Op de juiste manier overwinteren

By | Nieuws | No Comments

Inmiddels ligt het wielerseizoen al weer een tijdje achter ons.
Als het goed is heb je even genoten van een wel verdiende rustperiode, maar het word nu weer tijd om te gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Trainen in de winter is niet altijd even makkelijk, een schema kan je een goede richtlijn geven.
Heb jij een specifiek doel om naar toe te werken, grandfundo, wedstrijden of gewoon weer back in shape?
Wielertrainer.com helpt jou daar graag bij!
Juist in de winter leg je de basis om in het voorjaar en de zomer jou doelen te bereiken..

Daarom hebben we nu tijdelijk een speciale winteraanbieding.
4 maanden trainingsbegeleiding inclusief inspanningstest en een persoonlijk voedingsadvies van onze sportdiëtiste.

 

Een compleet pakket om op topniveau de winter door te komen!

Normale prijs: € 315,-

Nu tijdelijk: € 255,-

 

Meer informatie of direct gebruik maken van deze aanbieding klik dan hier
Deze aanbieding is geldig tot 20 december.

Copyright 2020 Wielertrainer.com