KRACHT & CORESTABILLITY TRAINING

 

WIELERSPORT GERICHTE KRACHTTRAINING

SPORT SPECIFIEKE OEFENINGEN VOOR KRACHT VERBETERING

De trainingen zijn specifiek bedoeld voor wielrenners om tijdens de winterperiode de kracht te verbeteren.

Aandacht ligt hierbij op sport specifieke oefeningen en de opbouw van rompstabiliteit.

De trainingen zullen geperiodiseerd en opgebouwd worden gedurende de winter in zowel intensiteit als trainingsmethode.

Eventueel worden blessure gerichte oefeningen meegenomen, wanneer deze geadviseerd worden door behandelend fysiotherapeut of specialist.

Ook wordt er rekening gehouden met het rennerstype:
klimmer, sprinter of tijdrijder.
Trainingen zijn persoonlijk gericht en worden individueel
gemonitord. Alle oefeningen worden bijgehouden, zodat
tijdens het traject een evaluatie plaats kan vinden.

Bij bijzonderheden of blessures is er een snelle link naar
fysiotherapeut of sportarts.

  • Start: 8 november en laatste training 29 april
  • Wanneer: dinsdag- en donderdagavond van
    21.00u tot 22.00u
  • Locatie; Sport Medisch Centrum, Jeroen Bosch Ziekenhuis:
    Marathonloop 9, ‘s-Hertogenbosch
  • Maximaal 12 deelnemers per training

De kosten zijn €50,- per maand
Persoonlijk begeleiding Inclusief intake vooraf.

Aanmelden voor deze trainingen, of meer info?
Stuur een mail naar:
info@wielertrainer.com


Wat is Core Stability?

De stabiliteit van een gewricht is afhankelijk van drie factoren: de spieren, de botten (ligamenten – gewrichtskapsels) en het zenuwstelsel. Stabiliteit is de mate waarin deze drie systemen kunnen samenwerken, zodat ze op een veilige en efficiënte manier krachten kunnen overbrengen. Met core stability wordt de stabiliteit van de romp bedoeld; buik, rug én bekken.
In feite is de romp het centrum van de functionele kinetische keten en vormt daarmee de “fundering” van alle beweging van de ledematen.

De romp zal dus een krachtige stabiliteit moeten hebben voor het bewegen van de ledematen. Is dit niet het geval, dan zullen de alledaagse activiteiten, maar ook sportactiviteiten niet goed uitgevoerd kunnen worden, wat mogelijk tot blessures kan leiden. Andersom is het zo dat een krachtige core een positief effect heeft op de sportprestaties.

Trainen van de core stability

Het doel van het trainen van de core stability is om de spieren van de romp zo effectief mogelijk te gebruiken, zodat ze de positie van de wervelkolom tijdens diverse krachtinspanningen goed kunnen beheersen. Op die manier kun je ‘klappen’ opvangen zonder dat dit een negatieve invloed heeft op andere structuren in je lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een val, flinke schokken vanuit het wegdek en lang in de fiets houding zitten.

Wanneer de core stability onvoldoende is ontwikkeld, is je lichaam onvoldoende in staat om ‘klappen’ van buitenaf op te vangen. Hierdoor zullen op den duur andere structuren in je lichaam overbelast raken. Het trainen van de core stability is dus van belang om de kans op blessures te verkleinen. Bovendien zorgt een goede core stability ervoor dat uit andere spiergroepen een hoger rendement gehaald kan worden.

Krachttraining

Krachttraining is voor wielrenners één van de moeilijkste trainingsvormen omdat er renners zijn met eigen specialisme (sprinter, tijdrijder, klimmer) en dat bepaalt hun trainingsvorm. Als wielrenner moet je explosiviteit bezitten, om steeds weer aan te zetten na bochten of demarrages te kunnen plaatsen, maar uiteraard ook uithoudingsvermogen in je spieren hebben want dit moet je kilometers lang vol kunnen houden.
Als wielrenner moet deze explosiviteit en uithouding van de spieren in de juiste verhouding aanwezig zijn en dus ook op de correcte manier getraind worden gespecificeerd naar het type renner dat je bent. Een klimmer zal dus andere krachttraining moeten uitvoeren dan een sprinter.

Wielertrainer.com biedt daarom persoonlijke trainingsschema’s voor core stability en krachtopbouw aan.
Je kunt met dit schema zelf aan de slag in je vertrouwde sportschool of fitnesscentrum.

Small Group Training Wielersport (Training van 21:00u tot 22:00u)

Beschikbaar
Geboekt
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31