Skip to main content

Door de ogen van: Rijan van Leest

Vanochtend om elf uur meldde ik me op de vierde verdieping van een kantoortoren in Nieuwkuijk. Geen lift, dus wie de testruimte van Wielertrainer.com bereikt en nog kan praten, is geslaagd voor de conditietest. Was het maar zo simpel, dan was er voor mij geen vuiltje aan de lucht. Maar dat is je kop in het zand steken en dat heb ik lang genoeg gedaan, dus hup, testen maar! Laat die nulmeting maar komen! Vanaf hier begint de opwaartse spiraal!

De test begon met het meten van een aantal waarden, zoals gewicht, lengte, bloeddruk en longcapaciteit. De geavanceerde weegschaal bevestigde duidelijk mijn gebrek aan lichaamsbeweging: mijn spieren zijn verantwoordelijk voor amper 20% van mijn lichaamsgewicht. Dat is op zich goed nieuws, want daar valt voor mij een hoop winst te halen. We bekijken het positief.

Opeens dacht ik: wat is nou twee minuten? De bevalling duurde vijftien uur!

Jamie stuurt mij maandag mijn eerste trainingsschema. We gaan het rustig opbouwen, zei hij. Toch zal ik al wel drie tot vier keer per week aan de slag moeten. Dat wordt wennen: ik heb immers maandenlang nauwelijks iets gedaan. De “rust” zit ‘m vooral in de intensiteit van de trainingen: voorlopig alleen extensieve en normale duurtrainingen.

Door de ogen van: Rijan van Leest

Leave a Reply

Copyright 2020 Wielertrainer.com