Skip to main content

Maak kennis met Jeroen Luijks

Mijn eerste blog! Hier deel ik mijn ervaringen uit het amateur peloton en de persoonlijke begeleiding van wielertrainer.com.

Maar eerst even wat informatie over mezelf; Mijn naam is Jeroen Luijks en ben 25 jaar oud, woon in Nijmegen en kom uit voor Wielervereniging Princenhage (Starcyclingteam) uit Breda.

Het is inmiddels weer maart en het nieuwe wielerseizoen staat voor de deur. Tijd om de laatste voorbereidingen te treffen om de vorm goed te krijgen na een winter lang tacxen en weinig buiten trainen. In mijn geval betekent dit een tripje naar het zonnige Mallorca begin Maart. Hier heb ik een mooie 850km kunnen trainen onder heerlijke omstandigheden en zelfs bij enkele profrenners in het wiel gereden. Rijdend door de pittoreske Spaanse dorpjes met af en toe nog restanten van de typische oude watermolens afgewisseld met een koffiestop bij een van de vele fietsvriendelijke cafés.

De beklimmingen van onder andere de Sóller, es Grau, Col dels Reis en de Calvia waren schitterend en tegelijkertijd een mooie kans om de klimbenen te testen. Dit viel niet tegen! Na elke klim is er de beloning en kon het afdalen beginnen, af en toe opgeschrikt door een paar angstige schapen en geiten welke over de weg vlogen midden in de afdaling. Daarna stond er in hotel Helios weer een goede maaltijd te wachten om de verbruikte calorieën aan te vullen. Al met al een goed bevallen (trainings)vakantie!

Ook na de hoeveelheid trainingsarbeid ben ik zoals de meeste Amateur renners benieuwd hoe we de winter doorgekomen zijn. Staan we in verhouding tot de concurrenten of leggen we het tegen ze af? De eerste wedstrijd in Oud-Vossemeer zal het leren. We wachten vol spanning af of alle inspanningen dan toch beloond gaan worden op 18 Maart! Op naar een mooi seizoen!

Maak kennis met Jeroen Luijks

Leave a Reply

Copyright 2020 Wielertrainer.com