Skip to main content

De eerste maand van het seizoen is inmiddels voorbij en heb ik er al een aantal koersen opzitten. De eerste koers was een paar dagen na Mallorca, verreden in Oud-Vossemeer. Het was een lichte teleurstelling, waar ik uiteindelijk als DNF geklasseerd werd. Een week later ging het stukken beter en kwam voor mij het hoogtepunt tot nu toe. In de koers in Rijsbergen werd ik 3de nadat ik drie kwart van de koers in de ontsnapping had gezeten. Hopelijk volgen er meer podiumplekken dit seizoen. Ook heb ik de wielerrondes van Oploo en Kessel gereden.

Afgelopen weekend stond er een andere discipline van wielrennen op het programma, de Knipscheer tijdrit in Almere! Compleet anders dan een wedstrijd op de weg, een wedstrijd waar de sterkste ook altijd wint! Volle bak gas geven op een grote ronde aangewezen op jezelf en je materiaal. Tijdrijden is iets waar ik vorig jaar met de ploeg op het NCK in Dronten van geproefd had en dat smaakte naar meer. Deze winter heb ik een leuke tijdritfiets op kunnen bouwen en daar stond ik dan in de polder van Almere voor de eerste individuele tijdrit. Het weer was zoals voorspeld een harde wind en af en toe wat regen.

Eenmaal op het startpodium klaar voor de 42 af te leggen kilometers begon het te kriebelen, en daar ging ik! Er zat 20 seconde tussen elke renner en het was dus mogelijk om wat renners in te halen, helaas ook ingehaald worden maar dat hoort erbij. Wind mee was het goed te doen en wind tegen was een ware hel waar je amper vooruit leek te komen. Uiteindelijk werden er 2 ronde van 21km verreden waar ik de laatste er nog met wat meer uit kon persen om een mooie tijd neer te zetten. Uiteindelijk had ik de finish bereikt met een tijd van 1:02:47, wat gelijkstaat aan 41 km/h. Niet slecht voor de eerste keer. Nu voorbereiden voor morgen waar een criterium in Waddinxveen verreden wordt op 2de Paasdag.

Leave a Reply

Copyright 2020 Wielertrainer.com