Skip to main content

Met trots delen wij u mede, dat ons team nog sterker is geworden met de komst van Sportdiëtiste, Daphne Guerra.

Lees hier haar verhaal:

 

Wie is onze nieuwe sportdiëtist (in opleiding) Daphne?

 

Bij dezen wil ik mezelf graag even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Daphne Guerra en ik ben 20 jaar. Momenteel zit ik in het derde jaar van de hbo opleiding Voeding en Diëtetiek. Komende september tot januari ga ik stage lopen en vervolgens afstuderen.

Sinds mijn 7e ben ik een fanatieke schaatsster. Van mijn dertiende tot mijn zestiende heb ik bij de selectie geschaatst van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Tijdens deze periode heb ik veel wedstrijden gereden, ook internationaal. Op het NK marathon ben ik 10e geworden en op het NK kortebaan 7e. Daarnaast heb ik verschillende keren top 10 gereden op belangrijke wedstrijden. Helaas kreeg ik op mijn vijftiende de ziekte van pfeiffer en raakte ik overtraind. Hierdoor ben ik gestopt met langebaanwedstrijden en heb ik 2 jaar niet geschaatst. Omdat ik het toch heel erg miste ben ik weer begonnen met schaatsen en ook wedstrijden, maar dan alleen marathons als goede training voor het wielrennen.

Door het schaatsen heb ik op mijn twaalfde een racefiets gekocht en ben ik veel gaan trainen. Dit begon ik leuker te vinden dan het schaatsen omdat de tijden met schaatsen niet meer verbeterden door de pfeiffer. Ik heb me toen aangemeld bij een wielerclub en ik ging wedstrijden rijden (ik was toen categorie 5). Bij de nieuwelingen en junioren heb ik een aantal keer op het podium gestaan. Momenteel ben ik belofte dame en koers ik nog steeds. Het koersen staat op een laag pitje omdat ik druk bezig ben met studeren. Ik rijd voor De Jonge Renner en ben via deze weg bij Jamie terecht gekomen. Afgelopen november heb ik een test gedaan en ontvang ik ook wekelijks trainingsschema’s.

Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat ik sporters erg graag wil helpen met het behalen van hun doelen en betere prestaties. Zoals jullie kunnen lezen heb ik zelf ook ervaring met fietsen én daarbij ook nog eens verstand van voeding, ik zeg win-win!

Meer weten en/of interesse? Klik hier

Leave a Reply

Copyright 2020 Wielertrainer.com