Skip to main content

Als wielrenner besteed je uiteraard veel aandacht aan je materiaal, training en voeding. We vergeten alleen vaak het lichaam zelf te onderhouden, wat kan leiden tot blessures. Het is dus raadzaam om regelmatig een bezoekje te brengen aan een sportmasseur.

Over Susilla en haar praktijk

Voor al je fysieke klachten kunt je terecht bij de praktijk S. van Rijswijk Sportmassage, gespecialiseerd in het verhelpen en voorkomen van blessures. Susilla heeft een NGS-diploma Sportmassage op zak en met haar ervaring als verzorgster bij een wielerploeg is zij gespecialiseerd in het behandelen van wielrenners.

Een sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. Een sportmassage is een goed middel om spieren te stimuleren voor een prestatie, ze sneller te laten herstellen na een inspanning of kan ter voorbereiding zijn op een volgende prestatie.

Wat doet een sportmasseur?

Een sportmassage kan zoals gezegd zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Tapen en bandageren

De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Informeren en adviseren

Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stelt een sportmasseur een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten. Bij klachten kan een sportmasseur het advies geven om een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken.

Tenslotte kan een sportmasseur zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO).

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt er eerst een intake plaats en wordt een beroepsspecifiek onderzoek uitgevoerd. Daarna wordt door de sportmasseur een stappenplan en plan van aanpak opgesteld. Als jij hiermee akkoord bent, gaat de sportmasseur aan de slag (Bron www.ngsmassage.nl)

 

S. van Rijswijk Sportmassage is gevestigd in Mariaheide, maar ook is het mogelijk om een afspraak te plannen in Nieuwkuijk bij Wielertrainer.com. Meer informatie is te vinden op www.svanrijswijksportmassage.nl.

 

Contact

Ericastraat 11
5464 VR Mariaheide

Telnr:
06 39506320

Email:
susillavanrijswijk@hotmail.com

www.svanrijswijksportmassage.nl

Openingstijden:

Maandag: 18.00 – 22.00

Dinsdag: 9.00 – 17.00

Woensdag: 9.00 – 17.00

Donderdag: 18.00 – 22.00

Vrijdag: 9.00 – 17.00

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

 Tarieven:

Intake: Gratis

Half uur: € 20,-

Eén uur: € 35,-

logo_footer

Leave a Reply

Copyright 2020 Wielertrainer.com