Skip to main content

Het Corona virus & Wielrennen,

Gisteren zijn er fikse maatregelen genomen vanwege het Corona virus. Nederland zit bijna op slot. Evenementen zoals wedstrijden en toertochten zijn gecanceld. Wat betekend dit voor jou als wielrenner?

Hier een paar punten om rekening mee te houden:

✔️ Je kan gewoon blijven sporten. Wanneer je je niet ziek voelt en/of griepverschijnselen hebt kun je gewoon blijven fietsen. In beweging zijn is altijd goed voor de weerstand en helpt om je immuunsysteem in goede conditie te houden.

✔️ Train niet te intensief. Door intensief trainen kan je weerstand juist verzwakken. Hierdoor ben je dan vatbaarder. Ook zijn er de komende weken geen evenementen meer die doorgaan, dus hiervoor hoef je dat niet te doen. Pas wanneer er inzicht komt wanneer de eerste evenementen weer gaan plaatsvinden kun je de gerichte trainingsintensiteit weer opbouwen.

✔️ Train altijd individueel en vermijd groepen, ook niet wanneer je trainingsmaatjes beweren niet ziek te zijn. Train alleen, Of neem de roller.

✔️ Wanneer je verkouden bent, longklachten, verhoging etc. blijf dan thuis en neem rust. Als je ziek bent, mag je gewoon NIET trainen. Niet goed voor jezelf en voor andere!


Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.
Op dit moment krijgen we veel vragen over wat dit voor invloed heeft binnen Wielertrainer.com. Wij zullen onze werkzaamheden gewoon voortzetten. Ook kunnen afspraken voor evaluaties, weegmomenten en inspanningstesten gewoon blijven staan.


✔️ Wanneer u een afspraak heeft staan kan deze gewoon doorgaan tenzij u verkouden, koorts of griepverschijnselen heeft. Dan verzoeken we u dit te melden en de afspraak te verzetten naar een later moment.

✔️ Wanneer u een afspraak heeft staan maar u bent onlangs op vakantie geweest in het buitenland, dan verzoeken wij u dit te melden en eventueel in overleg de afspraak te verplaatsen naar een later moment.

✔️ Wanneer u verkouden bent, longklachten, verhoging etc. heeft meld dit dan direct! Alleen dan kan ik de trainingen en planning aanpassen.

TOT SLOT

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het Corona virus te voorkomen:

✔️ Was je handen regelmatig

✔️ Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

✔️ Gebruik papieren zakdoekjes

✔️ Geen handen schudden

✔️ Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Meer informatie over het Corona virus: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Leave a Reply

Copyright 2020 Wielertrainer.com