Skip to main content

Door Lot van Opstal.

De overstap van de junioren naar de dames

Zoals jullie allemaal misschien wel weten is Jamie ploegleider van een dames ploeg in Oosterhout, namelijk de dames van De Jonge Renner dames. Hier ga ik volgend jaar ook deel van uitmaken. Deze winter ben ik aan het trainen voor de overstap van de junior dames naar de belofte- en elite dames. Maar eerst zal ik mezelf eventjes voorstellen. Ik ben Lot van Opstal, 18 jaar en ondertussen al weer een jaartje of 6 actief in de wielersport. Naast het sporten ben ik ook nog aan het studeren, namelijk bouwkunde in Tilburg en ik woon in Chaam.

 

Afgelopen seizoen heb ik al twee wedstrijden bij de dames meegereden en ik heb het wereld kampioenschap voor de amateur dames verreden. De eerste wedstrijd bij de dames heb ik op een regenachtige woensdag avond 15 juli verreden in Arendonk (BE), ik stond hier aan de start met de gedachte ‘er valt niets te verliezen’. Zo heb ik de wedstrijd dan ook gereden, het bleef maar regenen. In de sprint met volle wind tegen was ik al veel te vroeg op de voorste rij te vinden, dit resulteerde tot een 20e plaats voor mij.

In deze zelfde weekLot blog 1 ben ik ook nog op vrijdag 17 juli in Vrasene (BEL). Hier stond ik al met iets meer zenuwen aan de start, omdat het veel meer rensters waren en het was een afstand van maar liefst 97 km. Dit heb ik eerder bij de junior dames nooit als een wedstrijd gereden en het idee dat er de vorige keer een 20e plaats in zat maakte dat ik nu beter wilde presteren natuurlijk! Het was een erg warme dag, wat voor mij altijd gunstig is, veel drinken en lekker in de hitte koersen. Ik vond het een redelijk harde koers en dit resulteerde tot een 37e plaats, of ik er blij mee was, nee niet echt, omdat ik wist dat er meer in zou moeten zitten. Ik kwam wel goed gesloopt over de finish na die mooie 97 km.

Twee weken later was het dan zo ver, het wereldkampioenschap voor de amateur dames. Het was weer eens een warme dag, dit maakte dat ik nog liever goed wilde presteren. Toen we eenmaal gestart waren, was het een koers die best wel zenuwachtig was. Uiteindelijk kwam ik aan het einde van deze wedstrijd als 5e over de finish, ik geloofde het niet! Het ging zoveel beter dan dat ik had verwacht na een tijd van dik twee maanden niet gefietst te hebben. Hier was ik enorm blij mee.

Dit zijn mijn ervaringen van de wedstrijden bij de dames tot nu toe. Niet slecht zou je zeggen, maar nu komen er komend jaar nog veel grotere wedstrijden als het goed is, dus ik ben gebrand om te presteren!

Tot de volgende blog!

Leave a Reply

Copyright 2020 Wielertrainer.com